Langkau ke kandungan

Belajar Bahasa Cina

Di sini kita akan membincangkan kursus, petua, mengapa dan bagaimana belajar bahasa Mandarin, berdasarkan mengajar bahasa Cina Mandarin sejak 2012.

Bagaimana untuk belajar bahasa Cina?

Orang Cina sering dikatakan sangat sukar untuk belajar, tetapi kami pasti sesiapa sahaja boleh belajar bahasa Cina, sama ada anda dewasa atau kanak-kanak. Anda boleh belajar bahasa Cina sendiri dengan aplikasi, podcast, filem, dan pembaca yang dinilai. Sekiranya anda seorang pelajar yang sangat berdedikasi, anda boleh mencapai kefasihan Cina dengan cara ini.

Tetapi kami fikir lebih baik untuk belajar dari cara yang sangat berstruktur dengan kursus bahasa Cina holistik, di mana anda belajar tatabahasa Cina, watak Cina, sebutan, dan Pinyin.

Kami yakin sesiapa sahaja boleh belajar bahasa Cina, dan mencapai kefasihan dalam beberapa tahun pembelajaran khusus.

Belajar Bahasa Cina

Pelajaran Bahasa Cina

GoEast Mandarin menawarkan kursus bahasa Cina dari banyak peringkat, termasuk pilihan percuma untuk dicuba seperti kelas terbuka dalam talian, dan kelas percubaan. Pelajaran Bahasa Cina biasanya mengambil 1 atau 2 sesi, dengan setiap sesi adalah 50 minit (dengan rehat 10 minit di antara jika anda melakukan 2 sesi). Seorang tutor bahasa Cina akan pergi bersama anda melalui bahan-bahan yang baru dipelajari dan memperkenalkan tatabahasa dan perbendaharaan kata baru, dan dengan serta-merta membetulkan anda jika anda membuat kesilapan. Ini menjadikan pembelajaran yang optimum.

Lihat kelas percubaan bahasa Cina di sini

Kursus bahasa Cina kami

Cina asas

Anda boleh mulakan dengan pelajaran pertama anda di sini. Baca di sini kesilapan dan petua pemula, atau lihat video YouTube kami dengan 11 video bahasa Cina pemula, di mana anda belajar untuk bertanya khabar, nombor, dan cara meminta arahan.

Berikut adalah watak Hanzi Cina yang paling asas dengan sebutannya: 好H UCLA o, yang mungkin anda ketahui dari 你好N UCLA h UCLA o (Hello).

Pinyin Cina

Berikut adalah yang pertama daripada 11 video Cina Pemula dari saluran YouTube kami. Ini sesuai untuk mereka yang baru mula belajar bahasa Cina. Perkara-perkara yang kita bahas dalam pelajaran pertama ini:

  • Apa itu Hanzi?
  • Apa itu Pinyin?
  • Apa itu Nada Cina?
  • Apakah pelan hala tuju untuk belajar bahasa Cina?

Mari kita mula belajar bahasa Cina

Soalan mengenai pembelajaran bahasa Mandarin Cina? Isi borang untuk meminta perunding bahasa menghubungi anda tidak lama lagi, atau menghantar e-mel kepada kami di coursecenter@goeast.cn